HTML

Szappanbuborék

2013.03.15. 10:32 mwh

Olyan korban élünk, amelyben a bolygó természetes ökoszisztémájának kötelező védelme, gondoskodás a még meglévő állat és növényfajok, valamint természetes környezetük megóvásáról, bővítéséről fontosabb bár,mint a politika, a politikai, geopolitikai, makroökonómiai rendszer és működésének vizsgálata, mégsem érhető el siker az ökopolitikában, zöld forradalomban, ha a világot mozgató erővonalak és érdekek logikája homályos, átláthatatlan. Az alábbiak elolvasása után legyen végre világosság!

wind_and_solar_energy.jpg

Olyan korban élünk, amelyben a hatalom a mindenkori elit 3+1 fő ágra bontható fegyvertárát képezi, ez a törvényhozói, bírói, végrehajtói szent háromság, és a média/sajtó, de legegyszerűbben talán a nyilvánosság ereje. Aki ezekhez oly módon fér hozzá,hogy befolyásolni képes egyénileg vagy csoportos érdek szerint ezen ágazatok működését, az következésképpen hatalommal rendelkező egyén vagy csoport. Ha ez - az egyszerűség kedvéért, és mivel az önmagukat legitimizáló despoták korszaka hivatalosan leáldozott, beszéljünk csoportról - az érdekcsoport a demokratikus intézményrendszer keretein belül az adott állam szavazásra jogosult polgárainak voksai alapján kerül megválasztásra, mert a leadott érvényes szavazócédulák többségét birtokolja, akkor az a szervezet győzelmet arat a többi fölött. 2010-ben Magyarországon komoly fölénnyel aratott sikert az országos parlamenti képviselőválasztáson induló reform-konzervatív, vagyis saját majdani újításait, ma már egyértelmű: forradalmi gazdaság- és társadalompolitikai reformjait hosszútávon tartósítani kívánó politikai szövetség. A fölény megsemmisítő vereséget mért a korábbi hatalom intézményi és individuális ágenseire, amely után azóta is csak próbál önmagára találni, hiszen a diadalt arató érdekcsoport a parlamenti képviselői helyek több, mint 2/3-mad részét képes megtölteni, a maradék 1/3-madon pedig 4 szervezet osztozik, de ez a 4 a tapasztalatokból kiindulva nagy eséllyel tovább osztódhat a hátralévő 1 évben...

Minden rendben? Akkor semmi sincs rendben!

Olyan korban élünk, amikor a hatalom éppen a kiszámíthatósága miatt lesz kiszámíthatatlan, és a globális politikai kánon azt a nemes, ugyanakkor embert próbáló célt tűzte maga elé, hogy még a mi életünkben, de lehetőleg a következő 5-10 éven belül, még hatékonyabb és problémamentes folyamatok sikeressége esetén bármelyik percben képessé válik hosszú távon stabilizálni az "áhított", ám ennél sokkal racionálisabb fogalommal élve: önmaga jellegéből logikusan és egyszerre kvázi-automatikusan kikristályosodó geopolitikai-katonai-gazdasági struktúrát, amelynek egyre fokozódó erejét, előnyeit, hátrányait nap mint nap tapasztalhatjuk, észlelhetjük, élvezhetjük vagy éppen szenvedhetjük el. Mi ez az erő? Hogyan működik? És számos e témában érdeklődő laikus kedvenc kérdését sem hagyhatjuk ki: Kik állnak mögötte?

Puppet Masters in da house

Olyan korban élünk, amelyben szükségszerű, hogy létezzen hierarchia. Majdnem 7 milliárd ember lakja a Földet...óriási szám, soha ennyien nem éltek egy időben az emberi faj képviselői ezen a bolygón, a XX. századig még csak meg sem közelítette a teljes populáció ezt a megrendítően magas számot. Ha egyetlen személy képes olyan felfordulást okozni a demokratikus nyugati világ egyik mintaországában, mint amilyen Breivik vagy a teljesség igénye nélkül az iskolai ámokfutók az USA-ban, akkor egy kellemes matinécsevegés taburengető témája volna, hogy 7 000 000 000 magára hagyott, lélek mit volna képes művelni a kontrollálatlan, jól, néha túlszabályozott medréből kizúduló szubjektív,felelőtlen szabad akarat örvénylő áradata...nehezen cáfolható egyenes következménye az akár csak részleges anarchiának is maga a KÁOSZ. Talán nem szükséges hosszasan fejtegetni,milyen is a totális zűrzavar. Sztálin, Hitler, Mao és a Szent Inkvizíció karöltve is csak nagyon hosszas mesterkedés után zilálhatná úgy össze a világot, hogy az hasonlítson egy hatalom nélküli társadalomra. Ki profitálna ebből? Hosszabb távon persze ennek az állapotnak is lenne haszonélvezője. Nem, nem a zsidók, valószínű minden más etnikummal együtt megsemmisülne Izrael népe is. A természet hamarosan visszahódítaná a bolygót, és az állatok, növények és gombák néhány elröppenő évszázad alatt kitörölnék az emberi létezés szabad szemmel jól látható valamennyi bizonyítékát.

pm.jpg

Az anarchia tehát erősen elkerülendő, az antitézis megbukik a hierarchiával szemben, ami maga a tézis ebben a képletben, így hosszú távon önmagában úgyszintén életképtelen, mint azt tanítómesterünk, a Történelem számos esetben megmutatta, mert napjaink végkifejlethez közeledő rendszerén kívül minden korábbi elsorvadt, felszámolták, felülírták,meghaladták. A Szintézis persze régóta közismert, de csak az utóbbi néhány évben, egész pontosan 2001. szeptember egy bizonyos és tragikus napja óta részlegesen kimondott és alkalmazott. A Szintézis, amit a misztikus, ugyanakkor kétség kívül hangzatos, sőt nagyon is találó Új Világrend fogalommal azonosítanak nem egyéb, mint az irányított anarchiával stabilizált hierarchia. Talán George Orwell barátunk megengedi, hogy az Aldous Huxley (Brave New World, 17 évvel korábban született, mint az '1984') által inspirált pennával kanyarított "Háború=Béke" méltán összeolvadó fogalompárt használjuk. Egy konstans háborús készültség kiválóan alkalmas a finomhangolt stabilitás konzerválására, amit leginkább a szappanbuborékot összetartó fizikai erőhatások egyensúlyához lehet hasonlítani. Jól ismerjük a szappanbuborékot...régi lappangó vágyunk, hogy ne pukkadjon szét, mégis a legapróbb hatástól,akár egy erőtlen légáramlattól is semmivé válik. Ilyen légáramlatok lehetnek káros, ártó szándékból, irigységből, intoleráns terjeszkedési ambíciókból, félelemből, mohóságból, tehát az emberi gyarlóságból fakadó és erőre kapó politikai/vallási eszmerendszerek, úgynevezett "-izmusok",  áramlatok. A buboréknak vége akkor is, ha szilárd testtel,főképp szúrós, durva, éles tárggyal konfrontálódik, legyen az fakéreg, késhegy, faág, Irán vagy akár Észak-Korea. 

Mindezekből kiindulva melyik állapot az,amelyben a legnagyobb eséllyel vagyunk képesek leghosszabb terminusban stabilizálni a szappanbuborékunkat? Ha minden pillanatban attól tartunk, hogy kipukkan, egy rövid időre sem dőlünk hátra, a koncentráció lankadatlan, a figyelem állandó, mi több minden közeledő faágat lemetszünk, ha túl közel ereszkedik a földhöz, kiássuk alatta a fenyegető ütközőterületet, vagy precíziós légbefúvókkal tereljük biztonságos magasságba, a késekkel hadonászókat lefegyverezzük, kiszámíthatatlan környezeti elemeket lehetőség szerint kivétel nélkül irányításunk alá, de legalább látómezőnkön belülre vonjuk.

A háború, méginkább a terrorizmus lidérce elleni hadviselés kiváló okot, ha tetszik ürügyet szolgáltat arra, hogy globális szövetségbe vont seregeink állandó harckészültségben legyenek, és sorozatos, nagyon vagy kevésbé indokolt bevetések, militáris intervenciók alkalmával erőt demonstráljanak. 

Az erő... a geopolitikai-katonai-gazdasági struktúrát fenntartó kolosszális erő. Ismerjük az egymással egyszerűnek tűnő, mégis szövevényes rendszert alkotó mindhárom vektort, hiszen a rendszer egyik legfantasztikusabb vívmánya/eszköze az internet, és nehéz bármit is eltitkolni, de még nagyobb kihívás értelmesen, céltudatosan,hatékonyan szűrni, szelektálni a végtelen információ-univerzumban. Hogy hogyan működik a rendszer, arról legendák, tényekkel alátámasztott hiteles történetek, beszámolók,oknyomozó riportok, dokumentumfilmek, áldokumentumfilmek, Michael Moore filmek, titkosítás alól mára feloldott akták számolnak be és rántják le az egyébként sok helyen áttetsző leplet. Jól vagy rosszul működik? Lényegtelen, eldönthetetlen kérdés... ha mindenképpen meg akarjuk válaszolni, helytálló talán a következő: vannak nyertesei és vesztesei, utóbbiak pedig általában hangosabbak, ezért olyan,mintha többen lennének, ez azonban állandóan hullámzik, és csak részben vizsgálható kizárólag egzisztenciális körülmények függvényében (A lét határozza meg a tudatot. - K. Marx). A gép forog, rendszer működik, akik pedig irányítják, azok bizony milliárdos bankárok, energiaszolgáltató és kereskedő cégek, befektetési mogulok, hardwer és softwerfejlesztő mammutvállalatok vezetői, politikai agytrösztök, demokratikusan választott parlamenti pártok kulcsfigurái, kereskedelmi láncok, fegyverkereskedők és gyártók, etc, etc...hiszen ez is lejárt lemez, egy szóval a globális elit.

Mégis kik? És mikor jönnek végre a zsidók???

Lajstromba lehet persze venni a neveket, ki a top 100 legbefolyásosabb, leggazdagabb, leg-leg-leg...nem is kérdés, szeretünk rangsorolni és összehasonlítgatni mindenben, alapvetően azért, hogy önmagunkat definiálhassuk és integrálhassuk a rendszer egészébe. Ez az öndefiniálás sokszor vezet frusztrációhoz, mert ugyan szubjektív értékítélettől függ, ki mennyire értékeli jelenlegi társadalmi státuszát, mégis a jelenlegi világrend olyan széles spektrumon teszi lehetővé az elhelyezkedést, hogy az a nem teljesen hamis illúzió alakul ki sokakban, hogy tehetetlen, rajta úgysem múlik semmi,a feje fölött döntenek...ebben nagy vonalakban igaza is van, mégis nagyot téved,mert a kollektíva ereje vagy gyengesége az azt alkotó és eltérő minőségű elemek gyakoriságától alakul, nagy valószínűséggel a sokaság, ez esetben nemzet, átlagosan leggyakrabban előforduló jellemeitől nyeri el egységes arcát, identitását, ez határozza meg a homlokzat jellegzetességeit. Tehát ha egy csoporton belül az ambíciók optimálisan viszonyulnak a képességekhez, és elégséges a motiváció a kiteljesedéshez, esetleg külső/belső kényszer még fokozza az ösztökélést, annak nagy valószínűséggel siker az eredménye,sok siker egy vizsgált mintán belül, ami egy kvázi-nemzetállam lakossága esetünkben, sikeres önképet, egészséges önbizalmat és vele önkritikus látásmódot, vagyis teljesítmény és minőség maximalizáló akaratot erősít, és tesz eredményessé, ennek a hosszú távú (társadalmi perspektívában generációkon átívelő, jó esetben fokozódó) sikerességnek a kollektív találékonyság, magabiztosság, összetartás, egészséges büszkeség, reális énkép, némi őszinte patriotizmus, tabuk leomlása, és az élet minden területén akár exponenciálisan növekvő fejlődés, felvilágosodás, kulturális pezsgés és minőségi javulás mutatkozik. Jó példa erre: Hollandia, az Egyesült Államok, Luxemburg, Izrael, Belgium, Németország, Ausztria, a Brit Királyság, Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Norvégia, Svédország, Finnország, Svájc, Franciaország, Dánia, Japán, Dél-Korea.

usiraq.jpg

A többieknek még fejlődniük kell, és sok ballasztot kell leoldozniuk, hogy felemelkedhessenek. A fenti országok mára szoros, USA által összefogott és vezényelt politikai, gazdasági, katonai szövetsége kölcsönös érdekből lepaktált néhány, a felsorolásba nem súrlódásmentesen illeszkedő, de megkerülhetetlen,fajsúlyos állammal, egészen pontosan öttel: Brazília, Kína, India, Mexikó, Oroszország. A csatlós ötös fogat két eleme, Brazília és Mexikó praktikusan az USA kézi vezérlése alatt működik, legkifejezőbb semi-independent, vagyis részlegesen független államokként azonosítani őket.

A harmadik vonalba tartoznak az olyanok, mint Olaszország, Spanyolország, Románia, Lengyelország, Görögország, és többek között Magyarország. Ez a harmadik vonal az eltévelyedésre, nemzeti identitás elburjánzására hajlamos, mondjuk "pubertás" államok...kinövik a gyengeségeiket, vagy vonszolják magukkal, ez utóbbi esetben persze óhatatlanul lassabb tempóban képesek követni az élbojt, de lojalitásuk tehetetlenségüknél fogva állandó, tagjai a fontos egyezményeknek, marginális, de elismert, megbecsült és hű tagjai a világrendnek.

Oroszország, India és Kína a rebellis bozótharcosok, akik a Washington-Brüsszel-Tel-Aviv tengelynek büszkeségből (Oo.), tradícióból (India) vagy társadalompolitikai kényszerből (Kína) nem akarnak vagy nem tudnak szerves részei lenni, viszont bizonyos fenntartásokkal,korlátozott mértékben kiegyeznek a tengely rájuk is befolyást gyakorló létjogosultságával. 

A kontinuitás ára és haszna...vagyis a Zsidóság önbeteljesítő szerepe a II. Világrendben

A diaszporába kényszerült, sok nép által kiirtani próbált zsidóság úgy megedződött, olyan kollektív és egyéni intellektusra tett szert 5000 év megpróbáltatásai és felvirágzásai során, a monoteizmus, kereszténység, kommunizmus (és még számos, ezeknél csekélyebb horderejű eszme és mozgalom) elterjesztése után,hogy mindössze kb. 15 millióra becsült számarányához képest rendkívül felülreprezentált és jelentős súlyt képvisel az új világrendben is, mint ahogyan az pogromoktól mentes, judeo-renesszánsz korszakokban korábban is tette számos valóban rendkívüli intellektus révén. A zsidóság a hatalom, üzlet, tudomány és művészet valamennyi ágában páratlant, maradandót, kimagaslót képes alkotni a mai napig, és a történelem 6 000 000 ártatlan zsidó gyermek, férfi, nő és idős ember lemészárlása után volt csak képes beláttatni a világgal, hogy rossz és jó tulajdonságokkal együtt a legnagyobb őrültség volna az emberiségtől ezt az etnikumot ellehetetleníteni attól, hogy alkosson, irányt mutasson, tanítson, vezessen, így nem véletlen, hogy a világrend kiemelt helyen kezeli Izrael és a zsidóság helyzetét, ha tetszik dogmatizálja a történelem során annyiszor megtépázott népcsoport sérthetetlenségét, és igen,kivételez.

tel-aviv-summer-time-ron-shoshani.jpg

Hogy ez a népcsoport ezt a státuszt elérje,hatalmas, tragikus sebesüléseket szenvedett el, és páratlan eredményeket mutat fel, ha lehetősége van, és nemzet legyen a talpán, amelyik elég bátor és erős és leleményes ahhoz, hogy ilyen múlttal 5000 év után is újra és újra magasabb szintre emelkedjen, és felvirágozzon. Ez a Föld valamennyi országából és józanul gondolkodó lakójából tiszteletet, egyfajta kimondatlan csodálatot, rosszabb, kulturálatlanabb, elmaradottabb szellemi környezetben irigységet, gyűlöletet vált ki,amit az új világrend egyáltalán nem tolerál. Senki nem örülne, ha az egzotikus, trillázó kanáriát szemétből elősomfordáló kivert kandúr igyekezne zsákmányul ejteni... Ugyanakkor természetesen blőd ostobaság és alaptalan túlzás a zsidó összeesküvések, cionista világkormány és függöny mögött a zsinóron lógó államfőket rángató zsidó mumusok olcsó illúziója, ami nagyjából az önmagukat elfogadni képtelen, státuszával, képességeivel elégedetlen, ugyanakkor fejlődéshez, önképzéshez lusta ember tükörbenézés, számvetés helyett alkotott tudatalatti kényszerképzete, amit antiszemitizmusnak is nevezhetünk...az antiszemitizmus szinonimája ebben a kontextusban a mentális, intellektuális gyengeség, sekélyes önismeret, fakó identitástudat, motiválatlanság, irigység, tájékozatlanság, az objektív, analitikus szemléletmód hiánya, gyávaság,és minden, amit az egészséges, hatékony, tiszteletre méltó emberi jellem nélkülöz vagy kis mértékben tartalmaz csupán. A fent felsorolt országok, akik az világrend kibontakozásán, stabilizálásán, fenntartásán fáradoznak természetesen ugyanezen jellemzőkkel bírnak, máskülönben nem volnának ennyire sikeres nemzetek, a zsidóság a többi nemzet nagylelkűségének, óvó szándékának és tisztességének köszönhetően egy domináns, kiemelt státuszt élvez jelenleg, valahogy úgy, mint az Európai Unión belül Görögország (Athéni öröksége), mint a demokrácia, filozófia, drámaírás bölcsője, vagy a Római Birodalom jogutódja Olaszország, a jog, kifinomult imperialista propaganda és terjeszkedési stratégiák, haditechnika fejlesztője, retorika pallérozója, a nagy különbség a kontinuitás,amely a zsidóság esetében több,mint 5 évezrede töretlen,ez teszi igazi kinccsé a zsidóságot. Az új világrend irányításában azonban a legfőbb zsidó érdekcsoportok (hiszen tény, hogy vannak ilyenek, még ha nem is annyira homogének, de ugyanígy megtaláljuk az ezzel azonos funkciót betöltő érdekcsoportot a bolygó valamennyi népcsoportja, nemzete között) súlyának és befolyásának aránya 9-18% körül valószínű,ami az emberiség számarányában jelentkező 0,22%-hoz képest kétség kívül kimagasló.

Home sweet home

Akik tehát sopánkodnak a hazai aktuálpolitikai helyzet "elfajzása" miatt jegyezzék meg, hogy a kissé avítt, unortodox, ugyanakkor hatékony és tiszteletet parancsoló lépések, folyamatok egy olyan rendszeren belül zajlanak, amely egy sokkal nagyobb, komplexebb és gondosan felügyelt rendszeren belül működik, annak organikus részeként, betagozódva a fent említett 3 szintű globális államszövetségen belül, pillanatnyilag a 3. szinten, de a jó csapatban vagyunk. Akinek nem tetszik határokon innen, annak 2014-ben LESZ alkalma változtatni a már jól ismert VÁLASZTÁS keretein belül, ha pedig határokon túl találják kritikusan aggályosnak a Magyarországon zajló politikai,gazdasági eseményeket,akkor léteznek a népakarat 4 évenkénti kinyilvánítása mellett zavartalanul működő ösztönző és korlátozó mechanizmusok, amelyekhez képest a világrend országainak (az USA kivételével) egységenként latba vethető összes ereje hatástalan, hiszen a fő irányvonalat érvényesíti a szövetség a kicspongó egységgel szemben. Ergo inkább próbáljon a forradalmi hangulatkeltéstől, polgári engedetlenségre való buzdítástól, gimnazisták kis csoportjai mögötti gyáva bujkálástól minden politikai erő tartózkodni, és logikus gazdasági,társadalmi, KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELŐ, szociális programokkal és retorikai pengeváltásokkal szavazóbázist gyarapítani és politikai tőkét kovácsolni.

Versenyben győzzön a rátermettebb, ne bújócskában, ha büszkén akar dobogón állni!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika gazdaság társadalom ökopolitika geopolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://okoforum.blog.hu/api/trackback/id/tr955135584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása