HTML

Márpedig az ELEFÁNT képet FEST

2013.03.13. 09:40 mwh

Érdemes volna új megközelítésből értelmezni néhány nagyon fontos dolgot, például az állatok megítélésével és a velük való bánásmóddal, bürokratikusabb fogalommal élve rájuk vonatkozó szabályozással, törvényi keretekkel kapcsolatban.

Ezért és ennek kifejtésére jött létre ez a fórum, amit már akkor megérte létrehozni, ha létezésének következtében csak egyetlen nylon zacskóval több kerül szelektív kukába és egyetlen feljelentéssel több fut be a rendőrségre állatkínzást elkövető bűnözővel szembenés egyetlen CO2-t kibocsájtó járművel kevesebb lesz indokolatlanul gyakori használatban. A jövőnket ma írjuk, de csak holnap olvassák el. Miért kelljen szégyenkeznünk és önámításba menekülnünk a sokmilliárd olvasó előtt, ha őszintén(!) büszkék is lehetünk?

Ha követed a zöld utat, ökofilozófiáról és az egészséges ökológiai lábnyomot hagyó gazdasági, társadalmi és intellektuális válságkezelésről a továbbiakban olvashatsz még itt a blogon, minden másról pedig mindenhol máshol.

Az Öko Forum pusztán egy iránytű kíván lenni az önfeledt, irracionális fogyasztás és vele járó környezetpusztítás, az önmagától rettegve vak versenyfutásba menekülő civilizáció egyre áthatolhatatlanabb és lélektelenebb útvesztőjében, de az első lépést mindenkinek magának kell megtennie.

Az alábbi videóban egy elefántot látunk,amint fest egy ormányában virágot tartó elefántot. Fantasztikus!

Hogy a videó mennyire hiteles, azt nem áll módunkban ellenőrizni, viszont kétség kívül gondolatébresztő és meghökkentő. Ha az állat magától alkot, akkor azért, ha emberi kényszerítő hatások miatt, akkor pedig azért lehet egy fontos startköve ez a képanyag az állatok és emberek közötti kapcsolat általános revíziójának.

Szólj hozzá!

Címkék: official ÖF

A bejegyzés trackback címe:

https://okoforum.blog.hu/api/trackback/id/tr705131938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása